Festa de Don Bosco i acte de la pau

Un any més, l’alegria recorre tots els racons del nostre col·legi i la raó no és una altra que el record sempre present d’un dels nostres majors guies en la vida, el nostre amic Don Bosco. La celebració de la seua santedat, aquest 31 de gener, al costat de la festivitat del Dia de la Pau i la No Violència, ha resultat ser una jornada de grans moments a la nostra escola. Ha sigut un dia molt esperat per tots. Grans i xicotets ens hem sumat a la causa de lluitar per un món millor en el qual no existisca lloc per a la maldat. Creiem en el bon fer i confiem en el somni de Don Bosco, en el tractar a l’altre: “No amb punys, sinó amb amabilitat”.

En el nostre dia de festa no va faltar de res. Comencem el matí amb un “Bingo Solidari” en el qual, de manera online, totes i cadascuna de les aules del col·le, vam poder sentir-nos una miqueta més prop enmig de la pandèmia. Així va ser com comencem a despertar l’alegria des de molt prompte, molt expectants als números que el nostre amic Don Bosco, amb l’ajuda de la nostra directora Carolina, anava cantant entre somriure i somriure.

Més endavant, cada etapa va continuar amb les seues activitats preparades especialment per a aquest dia. En Infantil, gaudim lluint la nostra corona de la pau, alhora que ballàvem i escoltàvem les cançons més animades de Sant Joan Bosco. També pintem uns preciosos dibuixos d’ell, creats per nostra volguda Senyo Lola.

En Primària, els més xicotets també van ballar al so de diverses cançons salesianes. Van gaudir del tradicional joc de les cadires i d’una activitat amb cércols. A més, en el sòl del pati, van escriure missatges de Don Bosco.

Els mitjans de l’etapa van escoltar i van ballar la popular cançó d’Unai Quirós «Contagia’m la teua pau», per a després realitzar un gest i treballar entorn d’un dossier. Van organitzar també un «Imprevist», xicotetes obres de teatre preparades en pocs minuts, amb moments destacats de la vida de Don Bosco que va ser tot un èxit d’alegria i creativitat. Van estar jugant a la «Oca de Don Bosco» i a «Atrapa la bandera», entre altres.

Els majors de l’etapa van treballar la pau gràcies a una activitat especial dissenyada per a aquest moment: «El món a les teues mans», coneixent i representant la riquesa de la diversitat del nostre món. També van tindre un moment de «Cinema Fòrum» amb la pel·lícula de «Wonder».

En Secundària i Batxillerat vam començar amb uns «Bons Dies» especials, on el protagonista era el nostre alegre Sant: vam visualitzar un vídeo on les imatges eren creades amb sorra i es solapaven i fonien  relatant la vida de Sant Joan Bosco, ho vam donar tot cantant les cançons de la seua festa. Però de sobte ens vam tornar neguitosos, perquè anaven a fer un Bingo solidari, ja anomenat anteriorment…. Amb tot el col·legi! La tensió es sentia créixer entre classe i classe amb cada nou número.

Vam baixar al pati, alguns més afortunats que els altres. Desprès del temps d’esplai, vam fer cada classe un símbol per la Pau: fotografies, vídeos, etc

En pujar vam disfrutar veient el treballs de les distintes etapes, i ens vam sentir així, mes units amb ells. Perquè també aconseguir la pau és un treball conjunt de tots. Però no vam acabar ahí, ens esperava un divertit “Escape room” virtual que va posar a prova el nostre ingeni i les nostres habilitats deductives. En grups de quatre i equipats amb les nostres tauletes, vam cooperar per resoldre el misteri.

La guinda del pastís arribaria de les mans de la música i el ball, que donaven l’últim punt festiu i d’alegria. Ens vam separar per cursos i zones, tots a l’exterior, i per una banda hi va haver reptes de coreografies i de karaokes , i per l’altra, vam jugar a “seguir la lletra” de cançons. Al principi semblava que la vergonya faria mossa, però ben aviat estàvem demanant cançons i ballant. Un dia ple d’alegria.

Enmig de la situació sanitària excepcional que estem vivint, aquest dia ens va portar centenars de somriures i detalls únics. Don Bosco, el nostre benvolgut fundador al costat de María D. Mazzarello, mai defrauda, i ens va regalar una jornada festiva plena de mirades d’alegria sincera i gestos de pau. Tornem a posar el comptador a zero i ja somiem amb la celebració del curs pròxim.

Si continues trobaràs la redacció de l’entrada de la «Festa de Don Bosco i acte de la pau» en castellà.

Si continúas encontrarás la redacción de la entrada «Festa de Don Bosco  i acte de la pau» en castellano.

Un año más, la alegría recorre todos los rincones de nuestro colegio y la razón no es otra que el recuerdo siempre presente de uno de nuestros mayores guías en la vida, nuestro amigo Don Bosco. La celebración de su santidad, este 31 de enero, junto a la festividad del Día de la Paz y la No Violencia, ha resultado ser una jornada de grandes momentos en nuestra escuela. Ha sido un día muy esperado por todos. Grandes y pequeños nos hemos sumado a la causa de luchar por un mundo mejor en el que no exista lugar para la maldad. Creemos en el buen hacer y confiamos en el sueño de Don Bosco, en el tratar al otro: “No con puños, sino con amabilidad”.

En nuestro día de fiesta no faltó de nada. Comenzamos la mañana con un “Bingo Solidario” en el que, de manera online, todas y cada una de las aulas del cole, pudimos sentirnos un poquito más cerquita en medio de la pandemia. Así fue como empezamos a despertar la alegría desde bien prontito, muy expectantes a los números que nuestro amigo Don Bosco, con la ayuda de nuestra directora Carolina, iba cantando entre sonrisa y sonrisa.

Más adelante, cada etapa continuó con sus actividades preparadas especialmente para este día. En Infantil, disfrutamos luciendo nuestra corona de la paz, a la vez que bailábamos y escuchábamos las canciones más animadas de San Juan Bosco. También pintamos unos preciosos dibujos de él, creados por nuestra querida Seño Lola.

En Primaria, los más pequeños también bailaron al son de varias canciones salesianas. Disfrutaron del tradicional juego de las sillas y de una actividad con aros. Además, en el suelo del patio, escribieron mensajes de Don Bosco.

Los medianos de la etapa escucharon y bailaron la popular canción de Unai Quirós «Contágiame tu paz», para después realizar un gesto y trabajar en torno a un dossier. Organizaron también un «Imprevist», pequeñas obras de teatro preparadas en pocos minutos, con momentos destacados de la vida de Don Bosco que fue todo un éxito de alegría y creatividad. Estuvieron jugando a la «Oca de Don Bosco» y a «Atrapa la bandera», entre otros.

Los mayores de la etapa trabajaron la paz gracias a una actividad especial diseñada para este momento: «El mundo en tus manos», conociendo y representando la riqueza de la diversidad de nuestro mundo. También tuvieron un momento de «Cine Fórum» con la película de «Wonder».

En Secundaria y Bachillerato empezamos con unos «Buenos días» especiales, donde el protagonista era nuestro alegre Santo: visualizamos un vídeo donde las imágenes creadas con arena se solapaban y fundían relatando la vida de San Juan Bosco y dimos el «Do de pecho» cantando las canciones de su fiesta. Pero pronto todo fue nerviosismo, porque íbamos a hacer un bingo solidario, ya nombrado anteriormente… ¡Con todo el colegio! La tensión se mascaba entre clase y clase según salían los números.

Algunos más afortunados que otros, bajamos al patio, donde después del tiempo de recreo, pero aún en el patio hicimos por clases un símbolo para la paz: fotografías, vídeos, etc.

Al subir pudimos ver todos los trabajos de las distintas etapas, y sentirnos así, más unidos con ellos en este día. Porque también conseguir la paz es un trabajo de todos. Pero no acabamos ahí, nos esperaba un divertido “Escape room” virtual que puso a prueba nuestro ingenio y nuestras habilidades deductivas. En grupos de cuatro y con nuestras tabletas, cooperamos para resolver el misterio.

La guinda del pastel llegaría de mano de la música y el baile, que daban un último toque festivo y de alegría. Nos separamos por cursos y zonas, todos en el exterior, para por un lado retarnos con diferentes karaokes y coreografías que habíamos preparado, y por otro jugar a “seguir la letra” de las canciones. Al principio parecía que la vergüenza hacia mella, pero pronto estábamos pidiendo canciones y bailando. Un día lleno de alegría.

En medio de la situación sanitaria excepcional que estamos viviendo, este día nos trajo cientos de sonrisas y detalles únicos. Don Bosco, nuestro querido fundador junto a María D. Mazzarello, nunca defrauda, y nos regaló una jornada festiva llena de miradas de alegría sincera y gestos de paz. Volvemos a poner el contador a cero y ya soñamos con la celebración del curso próximo.